Programmatie van de Nieuwe Kompanie

 17/06/24

Na het toch wel redelijk diep gravende "zicht op zee" vonden we dat ons publiek nu recht heeft op een goeie komedie; een goed lach-stuk met andere woorden . En dat hebben we gevonden met het hilarische " vangende vrouwen" van Peter Kremel. Vijf dames met wel zéér uiteenlopende karakters vormen samen een vissersclubje. Dit jaar willen ze kost wat kost de jaarlijkse vis-wedstrijd winnen !

Of dat gaat lukken na alle perikelen die hen overkomen tijdens de voorbereiding kan u best zelf komen ontdekken ! Lachkrampen gegarandeerd ! We spelen weer in het "zilverheem", de knusse zaal waar wij ondertussen onze vaste stek gevonden hebben . Wacht echt niet te lang met reserveren; om iedereen een optimale beleving te garanderen beperken we de capaciteit van de zaal tot 60 toeschouwers .Tot in de zaal !

 

15/02/24

Ons idee om drie weekenden per productie te spelen heeft de gehoopte vruchten afgeworpen. Door ons publiek meer keuze te bieden hebben we ook meer toeschouwers mogen ontvangen, en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Deze voorjaarsproductie kende helaas nogal wat tegenslagen waardoor we genoodzaakt zijn geweest om een ander stuk te kiezen.

Het wordt een komedie ... met een nasmaakje ! " Zicht op zee" van Knarf van Pellegom

Elke dag zit Renée op haar bank. Ze heeft met niemand contact. Ze zweeft gewoon mee met de meeuwen over zee, het noorden kwijt. Alles wat ze meemaakt vertelt ze aan haar hond Stilo. En dan is er plotseling Diane, die kan binnendringen in Renées fantasiewereld. Ze wordt geconfronteerd met koffiedrinkende honden, gebouwen met een nulde verdieping, coupe panaches met enkel vanille-ijs, mannenmelkende amazonen.... De fantasiewereld van Renèe roept vragen op, doet lachen en af en toe de wekbrauwen fronsen. Maar wat is de realiteit en wat is fantasie ? Waar ligt de grens? En wie is nu eigenlijk gek? Renée, Diane? Of wij?