• Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides

DE JONGENS van Jo Van Damme

 

Met ‘De Jongens’ van Jo Van DaDe Jongensmme namen we in 2010 een vliegende start. Zeven uitverkochte voorstellingen waar we ongelooflijk fel van genoten hebben. De reacties achteraf waren hartverwarmend en versterkten ons vertrouwen in het gekozen traject; sterke verhaallijnen, frisse dialogen, geloofwaardige karakters brengen in een aangename cafétheater omgeving.

‘De Jongens’ vertelt het verhaal van twee broers die elkaar na jarenlange onenigheid weerzien bij de notaris om over de erfenis van hun overleden moeder te spreken. De ene broer is een deftige klerk bij een bank, de andere een buiten de lijntjes van de wet kleurende plantrekker en sjoemelaar. Samen dienen ze af te rekenen met een baardige Turk die het huis van hun moeder huurt. Er duikt een vreemde plastiek zak op van ‘de Lidl’ – of was het ‘den Aldi? – met een geheimzinnige inhoud. Maar er is vooral de schaduw van de immer aanwezige en mysterieuze Rudy Drievingers.

De Jongens’ werd voor het Vernieuwd Gents Volkstheater geschreven in 2007 door Jo Van Damme met het oog op de ‘Gentse Feesten’. Nadien volgde een succesrijke doortocht langsheen de Vlaamse Culturele Centra. Het stuk vormt samen met ‘De Ondernemers’ en ‘De Mannen’ een trilogie over het reilen en zeilen van ‘De Soprano’s van Ledeberg’.

Spel en Regie: Alex Desiron en Bart Vanackere

Speladvies en Coaching: Helga Van der Heyden

Tekstbewerking: Bart Vanackere

 

 

Historiek

Contacteer De Nieuwe Kompanie

      ✎   Onderheide 22

             2930 Brasschaat

      📧  info@denieuwekompanie.be

      ☎  +32.475.444.320

      facebook2