• Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides
  • Slides

THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE van Martin MC Donagh

 

The beauty queen of leenan

We hebben bijzonder genoten van iedere voorstelling van dit mooie stuk en van de vele deugddoende reacties achteraf. Met pijn in het hart namen we afscheid van een heel fijne cast.  We hebben er met zijn allen heel erg hard aan gewerkt en we hebben met zijn allen heel veel plezier gemaakt. Als het resultaat dan ook nog eens is wat je al maanden in je hoofd hebt spoken, dan ben je in je opzet geslaagd. Daarom doen we dit zo graag !

Leenane, godvergeten gat aan de Ierse westkust. Het gras is er ziltig en groen. De meren zijn er mistig blauw. Knoestige koppen met weerbarstig rood haar. Bleke huid met sproeten. Stinkende turf. De vrouwen mals en gewillig. De schapen ook.

Leenane, godvergeten gat aan de Ierse westkust. Met een godverdomse grote bergop. Steil omhoog. Ploeteren door het slijk.

Daar, in die negorij, wonen ze. De Folan’s. Mag, een zeventigjarige barse hypochonder en haar veertigjarige dochter, Maureen. Een oude vrijster die door een speling van het lot alleen is achter gebleven met haar moeder. Een uitzichtloze situatie van twee mensen die elkaar hartsgrondig beu zijn en weten dat ze met elkaar verder moeten. De sfeer tussen beide vrouwen is niet bepaald fijnzinnig. Wanneer Maureen echter op een feestje Pato ontmoet, begint ook zij van een betere toekomst te dromen. Ver weg van een verstikkende omgeving met stinkende afwasbakken, koude stoemp en brokkelende bouillon. Mag voelt de bui hangen en stelt alles in het werk om de droom van haar dochter in de kiem te smoren. Daarmee opent ze meteen ook de doos van Pandora...

Onze zoektocht naar sterke verhaallijnen, geloofwaardige karakters en spitse dialogen bracht ons in contact met het werk van de Engels-Ierse schrijver en regisseur Martin Mc Donagh.

Met The Beauty Queen of Leenane hebben we meteen één van zijn strafste stukken vast. Deze zwarte komedie verhaalt in rauwe, opwindende en geestige dialogen over ‘graag zien’ en ‘graag gezien willen worden’. Over liefhebben en (niet) kunnen loslaten. Anderhalf uur lang balanceren we op de dunne grens tussen passionele liefde en allesverwoestende haat. Soms schokkend, vaak ontroerend. Laat u meevoeren met deze niets ontziende emotionele rollercoaster. En voor de gelegenheid voegen wij er nog een verrassende cast aan toe.

Met Marijke Back, Alex Desiron, Dempsey Hendrickx en Bart Vanackere

Regie : Ronny Schuermans

Historiek

Contacteer De Nieuwe Kompanie

      ✎   Onderheide 22

             2930 Brasschaat

      📧  info@denieuwekompanie.be

      ☎  +32.475.444.320

      facebook2