• banner-01
  • banner-02
  • banner-03
  • banner-04
  • banner-05


Nieuws van de Nieuwe Kompanie

Het is dan toch nog gelukt !

Corona had net op tijd plaats gemaakt om ons toe te laten alsnog een voorjaarsproductie te brengen .Het werd wel niet "Bedrieger bedrogen". Nee, Sommige actrices die daarvoor -najaar '21- beschikbaar waren moesten forfait geven voor dit voorjaar . 

Maggy en ik schreven dan maar : "Hullep, mijn man is een bullebak". En dat werd een succes  !! We mochten 430  toeschouwers ontvangen, die ons tevreden en vol lof  "Tot de volgende" hebben toegewenst .

En aan die volgende wordt gewerkt !

En we brengen bovendien een extraatje, namelijk op zondagnamiddag 18 en 25 september. Het wordt collage van een vijftal heerlijke monologen van vanalle genres. 

Het wordt ook een première voor de zaal die we voor de nabije toekomst gaan gebruiken, namelijk zaal "ZILVERHEEM", antwerpsesteenweg 212 te Kapellen, waar onze najaarsvoorstelling eveneens zal gespeeld worden ., namelijk op 25,26 en 27 Nov. en op 1,2 en 3 Dec. 

We houden u op de hoogte ! 

 

 

Het kon ook nog erger !

Derde keer, weer een slechte keer. Twee dagen nadat onze hoofdrolspeelster in quarantaine moest kreeg ook een tweede actrice het verdicht : "Quarantaine". En toen hield het op ...

We zullen ons deze productie nog lang heugen ... drie keer starten, drie keer afbreken, en deze maal een paar dagen voor de première terwijl het decor al was opgebouwd, de zaal voorbereid, enz.. enz. ... En nu dus : afbreken maar en afwachten hoe het verder gaat .

Gelukkig hebben veel mensen toezegt dat we hun reservaties mogen omzetten naar volgend voorjaar . We blijven financieel zo nog net met de neus boven water ...Hartelijk dank daarvoor !!  Onder "programmatie " vind u alvast de nieuwe speeldata .We hopen van harte u dan te mogen begroeten ...

We houden u op de hoogte !

23/11/2021

...En toen viel het toch nog in duigen !!

Een van onze actrices is in quarantaine tot nu zondag, zodat we de vertoningen van 26/27 en 28 moeten afgelasten .

Als het voor u past dan boeken wij u graag om naar onze voorstellingen van 2/3 en 4 Dec om 20h00, terwijl we ook op 5 dec de zaal konden krijgen voor een matinee - doek om 14h30 .

Wij hopen van harte dat dat één van die data voor u past - er is overal nog plaats .

En zo niet : dit voorjaar staan we er weer voor een nieuwe productie, met speeldagen op : 6/7/,12/13 en 14 mei, telkens om 20h00, en op 8 mei  om 14h30. 

Geef ons een mailtje op  : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje naar 0475/900772 ,alle dagen tussen 10h00 en 20h00

We hopen van harte u toch nog, alsnog dan te mogen begroeten !

Alex

03/10/2021

Yess!! Ook het verplichte dragen van de mondmasker is weggevallen !!

We zijn bijna terug aan "de normale" !! Uiteraard, als u zich mét masker  beter voelt : daar bent U dan natuurlijk vrij in.

Bij het binnenkomen voorzien we ook ontsmettingsgel ; U bedient zich daarvan naar believen .

De reservaties gaan hard ! Voor de akoestiek in die zaal beperken we het aantal toeschouwers tot 100 . Vooral zondag begint al aardig vol te lopen ; wacht dus niet te lang om onze reservatiepagina te bezoeken !! 

Tot in de zaal !!

04/09/2021

De Coronamaatregelen gaan de goede kant op !

De vereiste afstand tussen rijen en "bubbels" vervalt. En dus is de capaciteit van de zaal naar 100 plaatsen gebracht . Voorlopig blijft echter nog wel het mondmasker ! U zet het op als u zich verplaatst of drankjes aan de bar bestelt, maar het mag af als u gezeten bent !!

En nu : duimen dat tegen de speeldata ook de mondmaskerplicht wegvalt ! 

23/08/2021

De berichten over versoepelingen van de Corona maatregelen gingen al een tijd de goede kant op , en na de besprekingen van dit weekend zijn we helemaal zeker : Dit najaar kunnen we spelen !!

Het decor staat al in onderdelen klaar, en de eerste repetitie in aanloop naar de voorstellingen van dit najaar hebben ondertussen al gehad .De speeldagen vond u al op de affiche van de "home" rubriek; het laatste weekend van November en het eerste van December. 

Let wel: we bepaalden de capaciteit van de zaal op 60 toeschouwers, ( de "echte" capaciteit van de zaal is 218) , dit in verband met de strenge corona-maatregelen. We bekijken nog even hoe een en ander evolueert, maar gaan dan waarschijnlijk naar 100 plaatsen kunnen gaan. Meer  liefst niet i.v.m. de akoestiek van de zaal die niet optimaal is .

Ook onze bekende tafeltjes zal u moeten missen . De zaal is nu eenmaal een gewezen cinemazaal met een vloer in auditorium, waarop tafeltjes nu eenmaal niet kunnen . Dat zal naar alle waarschijnlijk zo blijven tot na 2023, datum waarop het einde van de verbouwing van de Ruiterhal verwacht wordt . 

Ook de foyer valt eerder klein uit, maar onze onverschrokken "barploeg" gaat zijn uiterste best doen om u aan drankjes te helpen. 

We laten de speeldagen nog wat dichterbij komen, en houden u hier en dmv mailings op de hoogte van de evolutie van de coronamaatregelen die -hopelijk- nog verder de goede kant kunnen opgaan .

We hopen van harte dat tegen dan het woord "Corona" naar de geschiedenis kan verwezen worden !!

Tot in de zaal!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historiek

Contacteer De Nieuwe Kompanie

      ✎   Onderheide 22

             2930 Brasschaat

      📧  info@denieuwekompanie.be

      ☎  +32.475.444.320

      facebook2