11/09:  En... onze affiche is klaar. Onze Linda Huyben heeft er weer iets heel bijzonders van gemaakt, iets dat helemaal de geest van het stuk weergeeft, nml :

- een vleug maatschappijkritiek verpakt in een licht absurde, hilarische komedie. We mochten al een twintigtal reservaties noteren, en dat doet deugd natuurlijk ! Dus: als u ergens op de eerste rijen een tafeltje wil , wacht dan niet te lang ! 

De speeldata vindt u op de affiche hieronder:

 

 

10/09: En ondertussen is "Eenzamehartendotcom" uitgegeven door toneelfonds Janssens, en is er al een eerste toneelgroep in Limburg die de rechten heeft aangevraagd.We zijn apetrits op ons geestekind en ervaren voor de eerste keer dat ons werk ook door anderen op de planken wordt gebracht. Dat smaakt naar méér !!!

 

1/06

de opnames van " Eenzameharten.dotcom" staan op YOUTUBE !!!

ga vlug naar :   https://youtu.be/moFSFr08j98 en geniet nog eens na met ons mee !

15/05:

Het decor van " eenzameharten.dotcom" is alweer opgeborgen, alle glazen afgewassen, de rekeningen opgemaakt ..Het was een davere,d succes ! Nog nooit werden we bedeeld met zoveel "open doekjes" tijdens de voorstellingen, en lof voor zowel het stuk zelf als het acteerwerk. Alle lof gaat dan ook naar Maggy die vijf totaal verschillende exentrieke dames neerzette op een onnavolgbare manier. 

Wie kon vermoeden dat ons schrijfwerk zoo zou aanslaan bij het publiek.! Het sterkt ons om dat nog eens te proberen ! Diverse toneelgroepen hebben al navraag gedaan naar de tekst om het ook bij hen op de planken te brengen . Onze neuzen blijven krullen ....

Maar nu : Op naar " De Vis, ons volgende stuk in de Ruyterhal. Wij houden u op de hoogte !

14/02:

Maandenlang hebben we gezocht naar een stuk om u mee te bekoren : het moest deze keer iets luchtigs zijn, een goeie komedie waar we u mee aan het lachen kunnen brengen, maar ook wat diepgang hebben .Bovendien uitvoerbaar op het knusse, maar piepkleine podium van de zaal "Antoon Van den Wijngaert", dus met een minimum aan acteurs. ..... en dat was niet te vinden.

En toen ..... kwam Maggy op een idee voor een verhaal.En dat hebben we dan maar zelf uitgeschreven .Het is  "Eenzame -hartendotcom " geworden.

Een hilarische komedie met een vleugje weemoed, een flinke portie liefde en vooral: humor die lachkrampen garandeert.Wij hebben genoten terwijl we aan het schrijven waren, in lachdeuken gelegen tijdens de repetities, en we hopen van U hetzelfde !!

U vindt alle gegevens op de flyer hieronder. Onze reservatie pagina staat open voor u !

Tot in de zaal !!

 

 

13/12

Afgelopen zaterdag 8/12 hebben we laatste voorstelling van " Tot nut van 't algemeen " weer gehad.

Het werd een succes nog boven verwachting . De lovende commentaren die we mochten ontvangen zinderen nog na.

Na de feestdagen beginnen we alweer aan het volgende :

Het wordt deze keer een hilarische relatiekomedie naar een idee van onze eigenste Maggy Cuppens, die we dan ook maar zelf schreven . We zijn er zeker van : U zal niet gespaard blijven van lachkrampen ! De reservatiepagina voor "eenzameharten dotcom" gaat binnenkort open . 

We spelen weer in Antverpia en wel op 3,4,9,10en 11 Mei om 20h00 en op zondag 05 mei om 14h30.

Wacht niet te lang met reserveren! Het knusse zaaltje biedt slechts plaats aan 50 man !

Mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel met 0475/900772, of nog eenvoudiger: ga naar onze reservatiepagina op deze website !

1/07

Dit najaar vindt u ons weer terug in de "Ruiterhal".

Onze keuze viel op een machtige zwarte komedie van Walter Van Den Broeck: "Tot nut van 't algemeen"

De affiche is klaar !! - U vindt ze op onze homepage !

Een "dijk" van een stuk , een parel van het Vlaamse toneelrepertoire!  Weinig gespeeld, maar voor ons dus een goeie reden om het toch te doen.  

We zijn in de jaren '70. Domien kan eindelijk in pensioen. Hij blikt terug op een hard beroepsleven, twee oorlogen, een echtgenote die de kerktoren niet kon loslaten terwijl hij zijn hele leven getracht heeft naar avontuur en verre horizonten. 

Eindelijk staat er nu niets nog in de weg om zijn eigen statement te maken . Hij bouwt  een hoge toren van oud ijzer in zijn tuin .Hij wordt door iedereen, inclusief zijn vrouw, zoon en schoondochter , gek verklaard .Niemand begrijpt hem,maar dat deert hem niet, integendeel: dat is voor hem de reden om nòg hoger te bouwen .

Alleen Alice, zijn hippe kleindochter begrijpt hem. Zij is de enige van wiens gezelschap hij kan genieten  en met wie hij kan praten .

Maar dan is er zijn zoon. Diens politieke ,niets ontziende ambities hebben hem zo ver gebracht dat hij aan de notaris beloofd  heeft zijn vader te overhalen zijn perceel te verkopen. Dat perceel ligt aan de straat en is het sluitstuk van een groter terrein waarop de notaris én de dorpspolitiek grote ambities hebben. 

Zal het hem lukken ?

Een verhaal van verraad , blinde politieke ambitie, onbegrip,koppig verzet, maar ook van fijngevoelige menselijkheid.

Hoewel het onderwerp niet licht op de hand is slaagt de schrijver er toch in glimlach-en lachmomenten in te bouwen door zijn taalgebruik, de soms botte en dan weer fijne dialogen die het geheel oh zo herkenbaar maken .

Een machtig stuk, pure snoep voor de liefhebber. Wij zijn er in ieder geval al druk mee bezig om het stuk de diepgang en kwaliteit te geven dat het ruimschoots verdient. 

We hopen u te mogen begroeten !

Oh, en als u ons nog niet kent: neem dan eens een kijkje in de rubriek: "historiek." U vindt daar de affiches en een korte nota over het repertoire dat we tot op heden brachten .

En ja hoor : Op onze rubriek " reservaties " kan U NU al reserveren.  Er zijn slecht 100 plaatsen beschikbaar aan onze tafeltjes die we weer in de zaal opstellen om u het "cafétheater"-gevoel te geven .

Tot in de zaal !

30/6

Ambitie moet er al eens zijn. Nadat we reeds een paar stukken gebracht hebben met de  kleine bezetting waar ""Antverpia" ons toe noopt met Maggy in één van de hoofdrollen  gingen we op zoek naar nog meer .

Stukken als : "La vie en rose" en " Oud papier," bleken absolute voltreffers, en dus : ... meer van dat, maar dan deze keer een absoluut lachstuk. Het bleek, na twee jaar zoeken, niet te vinden. Ofwel het genre lag ons niet, of de leeftijden van de personages klopten niet, of ... En dus : Wat doe je in zo'n geval : we schrijven het zelf !!

En ja hoor, we zijn er druk mee bezig. En daarmee kent u gelijk ook onze programmatie voor het voorjaar 2019 !

De inspiratie borrelt alvast in onze hoofden, ... nu het nog op papier krijgen ! 

 

12/05

"De tuinman" moesten we helaas in mineur afsluiten. De laatste vertoning moest worden afgelast door een lichte hartrithmestoornis van Alex . We hopen dat we iedereen die betaalde voor de voorstelling van 5/5 hebben kunnen terugstorten, en niemand vergeten hebben .

Moest dat toch het geval zijn: mail ons dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en er wordt voor gezorgd .

We nemen nu een aantal weken verlof en beginnen met de voorbereidingen van de najaarsproducte.