Voorjaar 2019

Eenzameharten dotcom

Als René drie jaar na de dood van zijn echtgenote nog steeds zit weg te kwijnen kan zijn dochter het niet langer aanzien en overhaalt papa om gezelschap te zoeken via het internet. 

Dat daar dusdanig exentrieke figuren zouden op afkomen had niemand kunnen vermoeden .Maggy zette op haar eigen onnavolgbare manier vijf verschillende typetjes neer die iedere voorstelling open doekjes kregen .

Ons eerste zelf geschreven tekst kende een ongeziene bijval bij ons publiek en geeft ons "goesting" om dat nòg eens te doen !

 

 

2018 Najaar

"Tot nut van 't algemeen" van Walter Van den Broek

Als monument van al wat het leven hem niet gegund heeft bouwt Domien een toren van oud ijzer in zijn tuin. Dat is helemaal niet naar de zin van zijn zoon die een schepenambt bekomen heeft met de belofte aan de notaris van het dorp om zijn vader te onteigenen. En dan moet ook die toren weg.

Een aantal schitterende, levensechte verhaallijnen kruisen mekaar : - de innige vriendschap tussen kleindochter en bompa, de fantasieloze, uitgebluste huissloor Jeanne, die de dromen van Domien nooit heeft willen of kunnen volgen, de overambitieuze zoon die niets ontziet om zijn doel te bereiken; zijn vader niet maar zelfs ook zijn dochter niet die haar lesbische neigingen aan de kaak stelt.

Een echt verhaal met echte personages. Een tekst als goede klassieke muziek: geen woord teveel of te weinig !

 

 

2018 Voorjaar

'De Tuinman" van Paul Coppens

Een vereenzaamde schrijfster- weduwe van een industrieel- zet een advertentie voor een tuinman, in de hoop iemand rond zich te krijgen waar ze af en toe mee kan praten . Daar komt een raar figuur op af; een soort landloper die bovendien ook nog eens stom is . Ze wijst hem eerst af, maar de man zet door en ze neemt hem uiteindelijk toch aan. Stilaan blijkt dat de man een grote rol heeft gespeeld in haar verleden .

Maar ... volgen we nu het proces van de geboorte van een roman ? .. of is het toch werkelijkheid ? .. De toeschouwer wordt telkens weer op een ander been gezet terwijl pas de allerlaatste dialogen de daverende ontknoping brengen. 

Een heel aparte thriller die het publiek bij de keel grijpt..

 

2017 najaar

'tIs nooit te laat' - Ron Aldridge

Tijdens een vergadering van het buurtcomité krijgt Suzan een telefoontje van haar echtgenoot met de boodschap dat hij haar verlaat en er uittrekt met een jong ding. Haar vrienden snellen haar ter hulp... echter met ieder zijn eigen agenda ...

 

2017 voorjaar

Oud Papier - Stany Crets

Een zwarte komedie.

Drie mensen gevangen tussen  hun verleden en een uitzichtloze toekomst .

We zullen nooit vergeten dat Maggy - onze hoofdrolspeelster- op de vooravond van de première een enkel brak.

We zijn Lisette en Marleen voor altijd dankbaar dat ze met een ongeloofelijke inzet en overgave deze rol overnamen. Jawel, ze hadden de brochure bij de hand, maar dat heeft haast niemand gemerkt en zeker niemand gestoord .

Nog eens bedankt, dames !!

  

2016 najaar

VAN KWAAD NAAR ERGER_ JEROEN MAES

Als de brave Etienne bij zijn nieuwe buurman komt aankloppen met de vraag of die een probleem zou hebben met een duivenhok in zijn tuin raakt hij verstrikt in een een chantage-verhaal dat hem nog lang zal heugen !

  

2016 Voorjaar

LA VIE EN ROSE_ EDDY VAN GINCKEL

Een oude dame en heer in een rusthuis.

Aanvankelijk stoort de man zich aan het getater van de vrouw, maar stilaan groeit een hechte vriendschap tussen de twee. Samen verzetten ze zich tegen de harteloosheid van het bestaan in een rusthuis .... 

 

 

 2015 najaar

IN MIJN CARAVAN _ JOHN GODBER

Een koppel intellectuelen ontvlucht de drukte en zoekt voor de eerste keer  rust op een camping aan zee. Dat bevalt prima, tot een koppel marginalen hun caravan pal naast hen parkeert.

Ze raken aan de praat ; de vrouwen gaan samen uit. 

De maskers vallen af ...

 

 

2015

TWEE VROUWEN- Rudy Geldof

Een flamboyante toneeldiva ontfermt zich over een bescheiden , onzekere vertegenwoordigster. Ze raken bevriend.

De diva zal het arme sukkeltje leren hoe ze zich moet bevrijden van haar vriendje en sterk in het leven moet staan .

... 

 

 

2014

LENTE

Haye Van Der Heyden

  

2013

DE GENODIGDE

 

Dirk, een brave borst, is na jaren stempelen eindelijk bij de twee laatste kandidaten voor een job in het buitenland. Er wordt hem gesuggereerd om de personeelsdirecteur uit te nodigen op een etentje, kwestie van haar finale keuze een duwtje te geven.. Om kosten te besparen nodigt hij haar uit bij hem thuis. Nicole, zijn vrouw die nauwelijks een ei kan koken, slaat in paniek als hij thuiskomt met het nieuws.

Maar dan is er de buurman? Deze redder in nood met verstand van dat soort zaken zal Dirk en Nicole coachen. het interieur wordt onder de loupe genomen, het diner wordt voorbereid, het gesprek wordt ingestudeerd, terwijl de paniek bij het koppel met de minuut toeneemt....
En dan gaat de deurbel.
We waren gezegend met een geweldig succes dat zich vertaalde in uitverkochte zalen, en zijn dan ook graag ingegaan op de vraag een benefiet - voorstelling op touw te zetten in zaal " De Polygoon.", einde januari.

David Pharao in een vertaling/bewerking van Frank Aendenboom

 

2012

DOSSIER 135/10

 

 

2011

THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE - MARTIN MC DONAGH

 We hebben bijzonder genoten van iedere voorstelling van dit mooie stuk en van de vele deugddoende reacties achteraf. Met pijn in het hart namen we afscheid van een heel fijne cast.  We hebben er met zijn allen heel erg hard aan gewerkt en we hebben met zijn allen heel veel plezier gemaakt.  Als het resultaat dan ook nog een sis wat je al maanden in je hoofd hebt spoken, dan ben je in je opzet geslaagd.  Daarom doen we dit zo graag !

Leenane, godvergeten gat aan de Ierse westkust.Het gras is er ziltig en groen.De meren zijn er mistig blauw.Knoestige koppen met weerbarstig rood haar. Bleke huid met sproeten. Stinkende turf.De vrouwen mals en gewillig. De schapen ook.

Leenane, godvergeten gat aan de Ierse westkust.Met een godverdomse grote bergop.Steil omhoog.Ploeteren door het slijk.

Daar, in die negorij, wonen ze. De Folan’s. Mag, een zeventigjarige barse hypochonder en haar veertigjarige dochter, Maureen.Een oude vrijster die door een speling van het lot alleen is achter gebleven met haar moeder. Een uitzichtloze situatie van twee mensen die elkaar hartsgrondig beu zijn en weten dat ze met elkaar verder moeten. De sfeer tussen beide vrouwen is niet bepaald fijnzinnig.Wanneer Maureen echter op een feestje Pato ontmoet,  begint ook zij van een betere toekomst te dromen. Ver weg van een verstikkende omgeving met stinkende afwasbakken, koude stoemp en brokkelende bouillon.  Mag voelt de bui hangen en stelt alles in het werk om de droom van haar dochter in de kiem te smoren. Daarmee opent ze meteen ook de doos van Pandora...

Onze zoektocht naar sterke verhaallijnen, geloofwaardige karakters en spitse dialogen bracht ons in contact met het werk van de Engels-Ierse schrijver en regisseur Martin Mc Donagh.

Met The Beauty Queen of Leenane hebben we meteen één van zijn strafste stukken vast. Deze zwarte komedie verhaalt in rauwe, opwindende en geestige dialogen over ‘graag zien’ en ‘graag gezien willen worden’. Over liefhebben en (niet) kunnen loslaten.Anderhalf uur lang balanceren we op de dunne grens tussen passionele liefde en allesverwoestende haat.Soms schokkend, vaak ontroerend.Laat u meevoeren met deze niets ontziende emotionele rollercoaster.En voor de gelegenheid voegen wij er nog een verrassende cast aan toe.

Met Marijke Back, Alex Desiron, Dempsey Hendrickx en Bart Vanackere

Regie : Ronny Schuermans

 

2010

DE JONGENS – JO VAN DAMME

 

Met ‘De Jongens’ van Jo Van Damme namen we in 2010 een vliegende start. Zeven uitverkochte voorstellingen waar we ongelooflijk fel van genoten hebben. De reacties achteraf waren hartverwarmend en versterkten ons vertrouwen in het gekozen traject ; sterke verhaallijnen, frisse dialogen, geloofwaardige karakters brengen in een aangename cafétheater omgeving.

‘De Jongens’ vertelt het verhaal van twee broers die elkaar na jarenlange onenigheid weerzien bij de notaris om over de erfenis van hun overleden moeder te spreken. De ene broer is een deftige klerk bij een bank, de andere een buiten de lijntjes van de wet kleurende plantrekker en sjoemelaar. Samen dienen ze af te rekenen met een baardige Turk die het huis van hun moeder huurt. Er duikt een vreemde plastiek zak op van ‘de Lidl’ – of was het ‘den Aldi ? – met een geheimzinnige inhoud. Maar er is vooral de schaduw van de immer aanwezige en mysterieuze Rudy Drievingers.

De Jongens’ werd voor het Vernieuwd Gents Volkstheater geschreven in 2007 door Jo Van Damme met het oog op de ‘Gentse Feesten’. Nadien volgde een succesrijke doortocht langsheen de Vlaamse Culturele Centra. Het stuk vormt samen met ‘De Ondernemers’ en ‘De Mannen’ een trilogie over het reilen en zeilen van ‘De Soprano’s van Ledeberg’.

Spel en Regie : Alex Desiron en Bart Vanackere

Speladvies en Coaching : Helga Van der Heyden

Tekstbewerking : Bart Vanackere